De naam laat al goed weten wat voor winkel dit is. Nee, dit is geen winkel om in te wonen maar een winkel waar je alles kan kopen dat maar met wonen te maken heeft. Over het algemeen zijn dit bijzonder grote winkels. De verkrijgbare artikelen rangeren van behang voor op de muur tot compleet ingerichte slaapkamers. Er zitten verschillende voor en nadelen aan grote en kleine woonwinkels.

Grote woonwinkels

Grote woonwinkels zijn op de massa gericht. Hier wordt over het algemeen zeer groot ingekocht en kan daardoor de prijzen goed laag houden. De kwaliteit van spullen verschilt en zelfs de allerbeste spullen in dit soort woonwinkels zijn kwalitatief nooit echt heel erg goed. Dit heeft voornamelijk te maken met de manier hoe het gefabriceerd is. Ook is het moeilijk om er met specifieke wensen te komen en bijvoorbeeld iets aan te laten passen aan je eigen wensen. Het grootste voordeel van grote woonwinkels is dus dat de prijs laag blijft.

Kleine woonwinkels

De kleinere woonwinkels, zoals De Laat Interieur, zijn gericht op klanten die specifiekere wensen hebben. Die gericht komen kijken met een bepaald interieur in gedachten of zich willen laten inspireren. Omdat ze klein zijn kunnen ze producten aanbieden of diensten die meer gericht zijn op individuen in plaats van de grote massa. Het grote nadeel hieraan is uiteraard dat het een stuk duurder is, dit komt omdat ze de omzet niet direct uit het verkopen van meubels halen. Ze moeten ook omzet halen uit het aanbieden van advies en het vervullen van de wensen van klanten, wat nou eenmaal tijd kost.

Advies

Als je wat extra te besteden hebt is het het waard om kleinere woonwinkels te bezoeken. Uiteindelijk zal je meer op maat gemaakte service krijgen en met iets naar huis gaan waar je echt tevreden over bent.