Het plaatsen van een tuinhaard op een terras of patio kan veel genot, warme en sfeer combineren. Bovendien hoef je niet de haar schoon te maken en om te bergen wanneer de winterperiode aanbreekt. Het gehele jaar kan dus genoten worden van het leven in de tuin.

De voordelen van tuinhaarden

Tuinhaarden hebben verschillende extra pluspunten. Aan de buitenzijde wordt hij enkel handwarm waardoor het veilig is in de nabijheid van jouw kinderen. Daarnaast heeft het geen open vuur waardoor het ook op de camping gebruikt zou kunnen worden. Brandgevaar is dus nooit aanwezig. Het stoken met hout geeft juist een gezellige sfeer en langdurige warmte. Het is daardoor een perfecte manier om het terras te verwarmen.

De beste plaats en stookmaterialen

In de meeste gevallen wordt de tuinhaard op het terras geplaatst. Dit komt door de veilige plaatst van een stenen ondergrond. Het is immers niet ontvlambaar maar geleid wel de warmte. Kies je echter voor een andere ondergrond, dan moet er rekening gehouden worden met het feit van de omgeving. Een stenen ondergrond blijft eigenlijk altijd een aanrader voor de tuinhaard. Gezien het stookmateriaal is er meer keuze. Denk bijvoorbeeld aan de volgende houtsoorten.

  • Berkenhout
  • Essenhout
  • Elzenhout
  • Eikenhout
  • Loof- en naaldhout
  • Fruitbomenhout
  • Vurenhout
  • Briketten
  • Houtpellets

5 Handige tips

Om mooi af te sluiten zijn er vijf leuke dingen die je kunt ondernemen. De tuinhaard is hierdoor veelzijdig toepasbaar. Allereerst kan je vanaf nu lekker buiten eten. Zeker wanneer het warm genoeg is kan vanaf nu altijd bij de tuinhaard gegeten worden. Buiten eten had altijd al een aangename sfeer, maar nu wordt dat nog leuker. Tot de late uurtjes natafelen is daardoor ook geen probleem. Want tuinhaarden maken het aangenaam warm. De tweede tip is dat je vanaf nu altijd een verwarmd terras kan pakken in je eigen achtertuin. Lekker van dat lentezonnetje genieten met een gekoelde rosé in de hand. Dat is nooit verkeerd. Hierdoor is ook een koel windje geen probleem meer. Want de tuinhaard houdt je altijd warm. Ook bij het tuinieren is zo’n tuinhaar uiterst aangenaam. Het is niet alleen sfeervol maar ook heel prettig om je koude handen even aan op te warmen. Ten slotte is het aangenaam om hierbij uit te rusten en te genieten van wat jij hebt gepresteerd. De vierde tip is dat het nu echt tijd is om sfeervol en picknick te organiseren en als laatste is er natuurlijk niets lekkerder om van de lentezon te genieten bij jouw eigen tuinhaard.