Wanneer we aan een vuurtafel denken, denken we aan gezelligheid. Voor buiten wordt tegenwoordig vaak een tafelhaard op gas gebruikt. Een tafelhaard is een gashaard voor binnen en buiten. In de voet, die zo’n haard heeft, zit een deurtje waarin de gasfles kan worden geplaatst. De gasfles blijft door deze manier uit het zicht. Door het gebruik van een gasvuurtafel is het vrij gemakkelijk om hem te gebruiken. Men kan, wanneer je tijdens de avonden, wanneer het wat later wordt, door het aansteken van de vuurhaard langer buiten blijven zitten. Je kan dan met vrienden en kennissen gezellig buiten blijven genieten van een hapje en een drankje. Wanneer je later op de avond weer alles af wilt sluiten, is dat in een oogwenk gebeurd. Je draait de gaskraan dicht en het vuur gaat direct uit.

 

Veilig

Je moet bij een buitenvuurtafel wel kiezen voor een met het keurmerk KIWA CE. Wanneer je hiervoor hebt gekozen dan weet je zeker dat je een veilige hebt. De vuurtafel wordt geleverd met slang, aansluitklemmen en drukregelaar. Dat is namelijk nodig voor het aansluiten op de gasfles. Wanneer je een vuurhaard wilt gebruiken moet je een goede en geschikte tafel hebben om de voortafel erin te hangen. Door het aanschaffen van extra accessoires, zoals bijvoorbeeld een rooster, kan je hem ook gebruiken om gezellig te BBQen. Ook een ombouw van glas of een andere goede windvanger wordt aangeraden als je hem wilt gebruiken als BBQ-tafel.

 

Genieten

Het gebruik van een dergelijke tafel is ideaal om lang te kunnen genieten van je tuin of terras. De warmte die nodig is om lekker buiten te kunnen blijven zitten wordt heerlijk verspreidt rondom de tafel. Alle personen hebben er profijt van. Het is dan net alsof je samen rondom een kampvuur zit. Wanneer je echter een vuurkorf naast de tafel hebt staan is het niet zo fijn als een vuurtafel met in het midden het vuur. Bij een vuurkorf, naast de tafel, wordt de warmte niet over alle gasten verdeeld. De een heeft het dan te koud en de ander te warm. Daarom is een vuurtafel de beste manier om gezellig samen lange avonden buiten door te brengen.