Binnendeuren zijn belangrijk omdat ze van grote invloed zijn op de uitstraling van je huis. Daarom zal je, wanneer je een nieuw huis bouwt, er ruim de tijd voor moeten nemen wanneer je binnendeuren gaat uitzoeken. Je moet weten hoe je je huis ervan binnenuit wilt laten zien. Binnendeuren kan je kiezen als je weet wat voor soort meubels je hebt en wat de sfeer van het huis aan de binnenzijden moet zijn. Er zijn namelijk zeer veel verschillende soorten binnendeuren. Zo kan je kiezen uit geheel vlakke deuren maar ook bewerkte.

De inrichting

Een binnendeur zal volledig op moeten kunnen gaan in de stijl van je huis. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een modern strakke inrichting kan je daarbij geen klassieke deur gebruiken die bewerkt is. Indien de inrichting daarbij ook nog eens overwegend wit van kleur en strak is kan je geen eikenhoutendeur gebruiken. Afhankelijk van de stijl kan je ook kiezen voor binnendeuren met glas erin verwerkt. Dat kan zowel bij een klassieke inrichting maar ook bij een moderne. Wanneer je echter voor een deur kiest met een glas in lood raam dan zal je je stijl van meubels daar ook op aan moeten passen. Bij de deur die je kiest hoort natuurlijk ook het juiste hang en sluitwerk. Op een witte strakke deur moet je geen koperen bewerkte handvatten gebruiken. Hierbij komen het beste wit kunststoffen of zilverkleurige handvatten tot hun recht.

Deur soorten

Voor wat betreft de constructie van een deur kan je kiezen uit een opdek- of stompe deur. Bij een stompe deur zie je vaak een opening terwijl je dat bij een opdekdeur niet ziet. Een opdekdeur valt namelijk een stukje over het kozijn. Daarnaast is een opdekdeur veel gemakkelijker te plaatsen dan een stompe deur. Voor het afhangen van een stompe deur moet je een echte vakman hebben. Wanneer je dat zelf zou doen dan loop je het risico, dat een deur na een korte periode gaat klemmen en dat moet je toch zien te voorkomen.