Voor de stijlbewuste mensen kan het kiezen van de perfecte klok als aanvulling op uw interieur een wereld van verschil maken. Een kleine analoge klok boven de open haard voegt een delicaat vleugje klasse toe aan de omgeving. Een staande klok die hoog in de gang staat, zal indruk maken op bezoekers met zijn omvang en grootsheid. De kunst zit hem in het afstemmen van de klok op de kamer.

Dus hoe selecteren we de ideale klok? Misschien is een goede plek om te beginnen, om eerst te beslissen over de plaats in de kamer, met een gedachte aan de algemene ontwerp stijl die men probeert uit te drukken.

Een traditionele Zwitserse koekoeksklok ziet er geweldig uit in een eetkamer. Een wandklok compleet met zwaaiende slinger kan een pronkstuk zijn, goed geschikt voor de woonkamer. Een ultramodern, minimalistisch interieur past misschien wel bij een klok die is gemaakt van niets meer dan gestileerde cijfers die op de muur zijn geschilderd.

Tip: Witte Klok Kopen | Grote Witte Wandklokken Collectie

Naast stijl kunnen er praktische overwegingen zijn. De slaapkamer van een kind heeft een wekker nodig om ze op tijd voor school wakker te maken. Een mechanische opwind-klok van Mickey Mouse op het nachtkastje voegt een vleugje plezier toe. Een keukenklok wordt door het hele gezin gebruikt. Een grote, betrouwbare, gemakkelijk af te lezen kwartsklok die naast de koelkast aan de muur hangt, dient dit doel goed.

Let bij het selecteren van uw klok op het geluid dat deze maakt. Sommige klokken tikken harder dan andere! De metronomische tik van een staande klok klinkt misschien geruststellend oud en geeft een gevoel van geschiedenis aan uw voorkamer. Maar het verschijnen van een koekoek op het uur, elk uur, kan in de meeste slaapkamers een onwelkome gast zijn.

Voor wie waardering heeft voor hoogstaand vakmanschap kan een mechanische klok een waardevolle investering zijn. Hun ontwerp en montage vereist vele manuren die aan hun creatie worden besteed. Er is een zeker, niet-kwantificeerbaar plezier in het inbrengen van de sleutel om de spiraalveer elke dag op te winden, waardoor een band tussen klok en eigenaar ontstaat.

Voor nauwkeurigheid en lage kosten zouden de meesten een klok met een quartz uurwerk moeten kiezen. Deze werken meestal op batterijen en geven de tijd betrouwbaar weer gedurende meer dan een jaar tussen batterijwisselingen.

Uitgelicht: Gouden Klok Kopen | Grote Gouden Wandklok Collectie

Nieuwe klokken moeten bijna altijd worden vermeden. Zingende vissen, kerstjingles die op het hele uur spelen of stripfiguren die hun kenmerkende slogan schreeuwen, zullen snel hun humor verliezen, lang voordat de batterij leeg is.

Het besef van het verstrijken van de tijd is een integraal aspect van het moderne leven. Met een beetje nadenken en fantasie kan dit worden vastgelegd en weergegeven op een klok, waardoor de eigenaar jaren plezier en geluk krijgt.