Het is nooit gemakkelijk om in een warme slaapkamer in slaap te komen, maar er is een oplossing voor dit probleem, de aanschaf van een slaapkamer airco. U brengt zo de temperatuur op een aangenaam niveau en slaapt weer prima in uw gekoelde slaapkamer. Lees onderstaande informatie maar eens rustig door, het kan u helpen bij uw keuze voor de te kopen slaapkamer airco.

Airco, wat doet hij precies?

Een airco is een apparaat dat door het transporteren van een koelmiddel warme lucht kan koelen en in een ruimte kan blazen ter verkrijging van een aangenaam binnenklimaat.  Juist dit gegeven doet steeds meer mensen overgaan tot aanschaf van een slaapkamer airco, want dat voorkomt het wakker liggen  in een te warme slaapkamer; met zo’n apparaat bepaalt u immers  zelf het klimaat van de slaapkamer!

Airco voor de slaapkamer

Voor het installeren van een airco in uw slaapkamer zijn er verschillende manieren. U heeft grofweg gezegd de keuze uit mobiele airco’s met een afvoerslang en airco’s met splitsysteem,bevestigd aan de wand. Een bijkomend voordeel van een mobiele airco is dat u hem ook in andere vertrekken kunt plaatsen.

Airco met afvoerslang

Een mobiele airco heeft als voordeel dat hij verplaatsbaar is naar andere ruimten in het huis, wel moet de afvoerslang in een speciale opvangbak of uit een openstaand raam worden gehangen; nadeel van een open raam is dat er ook weer warme lucht naar binnen kan stromen. Een airco maakt ook nogal wat geluid, let dus bij aanschaf op het geluidsniveau; u kunt het bij een demonstratie zelf beluisteren, er is wel degelijk verschil in niveau bij diverse typen airco’s.

Airco met splitsysteem

Een airco met splitsysteem maakt het mogelijk om het geluidsarme gedeelte van de airco aan een muur van de slaapkamer te bevestigen en het andere deel buiten; beide delen zijn verbonden met een slang waardoor het koelmiddel stroomt. Indien gekozen voor dit soort airco heeft u weinig of geen last van geluid in uw slaapkamer, hetgeen uw nachtrust ongetwijfeld ten goede komt. Er zijn zelfs design airco’s, zodat zo’n apparaat prima in uw interieur kan passen. Dit is wel terug te vinden in de airco prijzen.

Koelvermogen

Het is belangrijk om in uw slaapkamer een airco met het juiste koelvermogen te plaatsen, lees daarom de produktomschrijving van een beoogde airco goed door; Er staat altijd vermeld wat het koelvermogen van de airco is en wat de maximale grootte van de te koelen ruimte mag zijn.

Energiezuinigheid

Er is wel degelijk verschil in het energiegebruik van in de handel zijnde airco’s, het loont derhalve  om u te laten informeren hierover, niet alleen door de verkoper maar ook door de informatie die u in de productomschrijving kunt vinden.