Hoe kan je de waarde van je huis verhogen?

Er zijn meerdere manieren om de waarde van je huis flink te verhogen. De meest voornaamste verhogingen van de waarde hebben te maken met het renoveren en verbouwen van je huis. Het is moeilijk om te zeggen welke renovaties en verbouwingen nou de grootste verhoging bewerkstelligen, vaak heeft dit namelijk te maken met het soort huis, de omgeving, de doelgroep en gemiddelde prijs voor een dergelijke woning. Er zijn echter wel een aantal verbouwingen en renovaties die altijd de moeite waard zijn. Een makelaar uit Roosendaal vertelt welke dat zijn.

Opknappen van de gevel

Iedereen weet dat de eerste indruk in heel veel gevallen van groot belang is, dit is bij de verkoop van een huis ook zo. Het eerste wat je meestal ziet aan een huis is natuurlijk de buitenkant, daarom wordt het altijd aangeraden om de gevel op te knappen als deze er niet zo mooi meer uitziet, ook als je het huis niet wilt verkopen. De dakpannen vervangen, het verven of het schoonspuiten van de bakstenen zijn de werkzaamheden die het meest voor de hand liggen. Je kan ook rekening houden als je een huis bouwt of verbouwt dat je voor duurzame materialen kiest die lang meegaan en makkelijk schoon te houden zijn, bijvoorbeeld kozijnen van kunststof.

Uitbreiden van de woning

Het uitbreiden van het woonoppervlak is natuurlijk een manier om de waarde van je huis te verhogen, het aanbouwen van een serre of gewoon het vergroten van de woonkamer is iets wat vaak voorkomt. Maar ook een kleinere verandering zoals het plaatsen van een dakkapel kan invloed hebben op de waarde van het huis.

Renovaties binnen in het huis

Je kan binnen in het huis ook veel veranderen om de waarde op te schroeven. Denk maar eens aan het renoveren en compleet opnieuw beschilderen van de hele binnenkant, het leggen van een hardhouten vloer of het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer. Het vervangen van het meubilair heeft hier vaak weinig tot geen invloed op omdat een huis meestal exclusief inboedel verkocht wordt.

Werkzaamheden in de tuin

De tuin mag hierbij niet onderschat worden, misschien niet gelijk zozeer om de waarde van je huis te verhogen, echter komen we weer terug op de eerste indruk. Een mooie en verzorgde tuin kan mensen overhalen om een huis te kopen of niet, heel belangrijk bij een bezichtiging. Toch kan de tuin ook veel waarde opleveren, echter moet je hierbij denken aan zaken zoals het aanleggen van een zwembad, bouwen van een poolhouse etc.