Een rolluik en een screen zijn twee verschillende vormen van zonwering! In dit artikel zal ik je kort vertellen wat de verschillen zijn en in welke situatie je het beste voor een screen of rolluik kunt kiezen.

Het grootste verschil tussen een rolluik en een screen is het feit dat je door een screen beter naar buiten kunt kijken dan bij een rolluik. Om die reden worden er nog veel screens gebruikt als zonwering. Hieronder zal ik beide vormen van zonwering behandelen en een opsomming maken van de voor- en nadelen.

Een rolluik is de multifuncioneelste vorm van zonwering die we kennen. Naast het weren van de zon is een rolluik eenpraktisch issolatiemiddel in de winter, waardoor er enorm op de energiekosten kunnen worden bespaard. Tevens kan er met een rolluik op ieder moment van de dag volledige duisternis worden gecreeerd. Wanneer je nachtdiensten werkt is het aan te raden om rolluiken te gebruiken op de slaapkamer.

Daarnaast beschermt een rolluik tegen inkijken en geluid. De lammellen van een rolluik zijn gevuld met een schuim dat zowel de kou als trillingen van het geluid opvangt.

Als laatste en niet geheel onbelangrijk, beschermt een rolluik je woning of bedrijfspand tegen ongenode gasten. Het doordringen door een rolluik maakt veel kabaal en is bovendien niet gemakkelijk. Hierdoor zullen inbrekers eerder een woning kiezen zonder rolluiken, dan wanneer een woning volledig beveiligd is met rolluiken.

Nadeel van een rolluik ten opzichte van een screen is dat een rolluik minder zicht naar buiten heeft. Tussen de lammellen zit wel een kleine gleuf waardoor er zicht naar buiten is, echter dit is beperkt.

Het Screen

Een screen is uitsluitend bedoeld als zonwering. Het issoleerd niet, beschermt niet teggen geluid en inbrekers. Toch is het een veel gebruikt middel. Dit omdat een screen, wanneer gelosten, volledig zicht naar buiten geeft en het licht beter door laat.

Tevens is een screen leverbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Een rolluik daarintegen is vaak slecht leverbaar in een paar kleuren.

Ook heeft een screen een veel kleinere kast dan bijvoorbeeld het rolluik. Hierdoor is het niet ponificaal aanwezig en heeft de woning of bedrijfspand een rustigere uitstraling.

Vraag offertes aan voor screens

Zou u graag willen weten hoeveel het kost om screens te plaatsen, dan kun je het beste offertes aanvragen. En dat doe je uiteraard op onze website(link in de auteurbox). Op onze website kun je simpel en snel offertes aanvragen bij zonwering bedrijven bij u in de buurt.