Ineens is-ie daar: een grote, natte plek op de wand. Je controleert de badkamer, de keuken… nergens een lekkende kraan of afvoer te bekennen. Dan zit het lek dus ergens anders. Wat nu?
Lekdetectie is een vak
Nu kun je natuurlijk zelf gaan hakken en breken. Goed idee als je een opleiding hiervoor hebt gedaan. Minder goed idee als je zo af en toe eens klust in en rondom het huis. Een bedrijf dat gespecialiseerd in in lekdetectie doet de hele dag niets anders: zo’n bedrijf werkt met technieken en methodes die het lek nauwkeurig opsporen.
Hakken en breken? Welnee!
Heel vaak kan dat zonder hak- en breekwerk. Heel vaak moet het bedrijf uiteindelijk toch ‘de muur in’, maar doordat precies bekend is waar het lek zit, kan dat met minimale schade. Na het herstel van de lekkage kan het bedrijf er vaak ook nog voor zorgen dat de schade weer netjes wordt weggewerkt. En dan is je muur weer als nieuw en de lekkage verholpen!
En wat kost dat dan?
Aan lekdetectie hangt een prijskaartje. Maar lekkage kost uiteindelijk veel meer. Ter vergelijking met een lekkende kraan: stel, jouw kraan lekt 10 druppels per minuut. Dat kost wel 2000 liter water per jaar! Niet goed voor je portemonnee, maar ook niet voor hoe we omgaan met de aarde. Laat een lekkage daarom altijd verhelpen.
Meer dan alleen lekken repareren
Een bedrijf dat is gespecialiseerd in lekdetectie verhelpt niet alleen de bron van de waterschade. Een dergelijk bedrijf kan ook lekkende gasleidingen repareren. En lekkende leidingen zitten niet alleen in muren, het gebeurt regelmatig dat systemen van vloerverwarming lekken. Een goed bedrijf begrijpt dat de klant de lekkage zo snel mogelijk verholpen ziet. Het lekdetectiebedrijf zal dan ook in vrijwel alle gevallen binnen 24 uur vaststellen wat er aan de hand is. Kost een paar druppels, maar dan heb je ook wat!