Waar moet je op letten bij een nieuwe woning?

Heb je momenteel een aantal woningen op het oog om te gaan kopen? Dan is het belangrijk hier kritisch naar te kijken en de woning goed te controleren op enkele gebreken. Dit kun je uiteraard zelf doen, maar je kunt ook een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. In dit artikel vertellen we enkele meest voorkomende gebreken.

Rottende kozijnen en dakconstructie

Voor ongedierte is hout een behoorlijke aantrekkingskracht. Zij zullen zich daarom ook snel gaan verbergen in de houten constructies in je woningen. Bij het kopen van de woning is het belangrijk dat hier goed naar wordt gekeken. Let hierbij dan vooral op knaaggaten of dat de kozijnen niet aan het rotten zijn.

Asbest in de woning

De kans op asbest in een woning neemt alleen maar toe naarmate je wat oudere woningen aan het bekijken bent. Kijk hierbij onder ander na welk isolatiemateriaal er voor deze woning wordt gebruikt. In sommige zit namelijk nog wat asbest verwerkt. Dit mag vervolgens alleen worden weggehaald door een gespecialiseerd bedrijf.

Vochtproblemen

Vochtproblemen zijn niet altijd even gemakkelijk te vinden, maar kunnen wel een negatief effect hebben op je gezondheid en ook je portemonnee. Wanneer er zich een vochtprobleem in het huis voordoet, zal het aantrekkelijk worden bacteriën en schimmels om zich in het huis te nestelen. Sommige schimmels kunnen vervolgens een nadelig effect hebben op de gezondheid. Daarnaast zal het lastiger worden om ook de warmte binnen te houden. Bij een vochtprobleem kan de warmte namelijk veel gemakkelijker ontsnappen. Bij het vinden van een dergelijk vochtprobleem is het belangrijk dat dit vochtprobleem wordt opgelost.

Vloer die weggezakt is

Een vloer die is verzakt is niet mooi in een woning. Het kan ook nog eens voor wat gevaar zorgen. Een ingezakt vloer kan namelijk extra druk op de muren geven waardoor er scheuren in de muur terecht zullen komen. Daarnaast kunnen ook leidingen die onder de vloer liggen breken.

Meer over gebreken?

Wil je meer weten over gebreken en hoe je vochtproblemen kan oplossen? Neem dan een kijkje in een bouwblog.