Mollen bestrijden

Hoewel respect voor de natuur en ieder levend wezen essentieel is, kan het toch knap vervelend zijn als je ziet dat het uitzicht van je pas gemaaide gazon verpest wordt door molshopen waar je niet naast kan kijken. Mollen in de tuin zijn een nachtmerrie voor de tuiniers onder ons, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om de beestjes weg te jagen zonder ze daarmee te doden. Hier zijn de beste tips:

1. Het gebruik van trilsignalen

Een goede manier om je tuin molvrij te maken zonder de mollen daarmee pijn te doen is het gebruik van trilsignalen. Je kan met deze techniek eenvoudig mollen bestrijden door een plastic fles omgekeerd op een metalen staaf te plaatsen, waarbij de wind de fles tegen de staven doet slaan, of door middel van een trilstaaf op batterijen. Plaats de flessen en stalen staven of het trilsysteem vlakbij een mollenhoop en voor je het weet zoeken de diertjes andere, geluidsvrije oorden op.

2. Een mol verjagen met geuren

Een mol verjagen vraagt soms niet meer dan een geurtje: de beestjes houden niet van de geur van bijvoorbeeld keizerskroon of kruisbladwolfsmelk. Door deze planten op de juiste plaats te zetten in je tuin kan je in een mum van tijd van mollen verlost zijn. Heb je het echter niet voor teveel planten op je gazon, dan kan je in de meeste tuincentra ook gewoon een geurmiddeltje kopen dat speciaal gemaakt is om mollen te verjagen.

3. Mollen carbid tegen mollen in de tuin

Mollen carbid, ook wel calcium carbid genaamd, is eigenlijk een steenachtig materiaal dat verkregen wordt door extreme verhitting en versmelting van kalk en koolstof in een hoogoven. Na afkoeling wordt de steen – bestaande uit allemaal kleinere brokjes – gebruikt om mollen te verjagen dankzij de doordringende geur die het afgeeft in de vorm van acetyleengas. Door de brokken in de mollenhopen te plaatsen en er wat water aan toe te voegen zal de intense geur de mollen snel verjagen en kan je ongestoord genieten van een molvrije tuin!