Een thuis-wellness in je eigen badkamer

Wellness is de laatste tijd ontzettend populair. En dat is niet voor niks! We hebben het namelijk vaak druk, en daarbij is het lastig om echt te kunnen ontspannen. Met behulp van wellness gaat dit een stuk makkelijker. Tijdens een sessie in de jacuzzi bijvoorbeeld kun je niks anders doen dan genieten en ontspannen. Je kunt je laptop er niet bij pakken en pen en papier zal ook niet lukken. In de jacuzzi kun je genieten van de massage jets en gewrichtsklachten kunnen verminderen. Daarnaast geniet je van een aantal andere gezondheidsvoordelen en kun je je weer opladen voor de volgende dag. Hier kun je meer over lezen op deze wellness blog. Sommige mensen gaan het liefst zo vaak mogelijk weg voor een dagje wellness, maar wist je dat je nu ook thuis kunt genieten van je eigen thuis-wellness? Je kunt je badkamer namelijk omtoveren tot een echte thuis-wellness. Zo kun je zo vaak als je wil genieten van een heerlijk ontspannen moment. In deze blog geven we je een aantal adviezen over het omtoveren van jouw badkamer tot een thuis-wellness!

Een privé jacuzzi van Elite Wellness in je badkamer

Een van de belangrijkste onderdelen van jouw thuis-wellness is een jacuzzi. Zoals hierboven al werd aangegeven, heeft een sessie in de jacuzzi verschillende gezondheidsvoordelen. Je kunt je perfect ontspannen en komt even helemaal tot rust. En dat is natuurlijk precies wat je wil bereiken in jouw eigen thuis-wellness. Misschien denk je dat een jacuzzi bedoeld is voor buiten, maar je kunt een jacuzzi ook prima binnen gebruiken! Voor een kwalitatief goede jacuzzi kun je terecht bij Elite Wellness. Misschien gaat jouw voorkeur uit naar een privé sauna. Ook een sauna is namelijk perfect om te ontspannen en is een heerlijke toevoeging voor jouw thuis-wellness. Voor zowel een sauna als een jacuzzi kun je terecht bij Elite Wellness.

Rust creëren met behulp van voldoende opbergruimte

Een thuis-wellness moet rust uitstralen. En dat kan niet als er allerlei troep rondslingert. Ook al zijn het maar flesjes bodylotion, washandjes of make-up, het staat al snel onverzorgd. Tijdens een ontspannende sessie in de jacuzzi kan deze rommel de ontspannen sfeer flink verpesten. Zorg er daarom voor dat je een mooi, strak design meubel aanschaft, waarin je alles kwijt kunt.

De juiste accessoires: kaarsen, planten en geuren

Het moet geen rommel worden in je badkamer, maar je mag best een paar mooie accessoires toevoegen. Met behulp van geurkaarsen creëer je een ontspannen sfeer in je badkamer, net alsof het een echte wellness is. Ook planten zijn ideaal om sfeer te creëren in jouw thuis-wellness.

Designverlichting

Als je je ‘s ochtends opmaakt voor de spiegel in de badkamer, wil je dat de verlichting helder is en daglicht nabootst. Je wil immers niet dat je make-up er compleet anders uitziet als je in daglicht komt. Maar ‘s avonds tijdens een sessie in de jacuzzi wil je heel ander licht, namelijk ontspannen en gedimd. Kies daarvoor voor twee soorten verlichting, namelijk functionele verlichting en sfeerverlichting. Dimbare verlichting is ook ideaal, en zorg er daarnaast altijd voor dat de verlichting tegen water kan.

Zachte handdoeken en badjassen

Iedereen kan zich dat ijskoude moment na het afdrogen wel inbeelden. Om dit moment zo ver mogelijk te beperken, is het slim om wat warme, zachte handdoeken en badjassen klaar te leggen. Na jouw sessie in de jacuzzi moet je namelijk proberen om nog even in die ontspannen stemming te blijven. En als je staat te bibberen van de kou wordt dit lastig. Daarom kan een warme badjas je helpen om ontspannen te blijven. Ook kun je bijvoorbeeld vloerverwarming laten leggen of een zachte badmat neerleggen.