Wanneer de zomer weer in de aantocht is, zijn er veel mensen die volop van de zon willen genieten. Maar ook wanneer je binnenshuis van de zon wil genieten, dan is een veranda zeker de ideale oplossing. In de zomer kan er natuurlijk altijd oververhitting ontstaan, daarom is het verstandig om ook rekening te houden met de zonwering wanneer je een veranda gaat kopen.

Indien je van plan bent om een veranda te laten installeren, dan zul je een paar overwegingen moeten maken. Denk bijvoorbeeld goed na over het doel van je veranda en waar je de veranda voor wilt gebruiken. Want wil je bijvoorbeeld een veranda waar je alleen wilt zitten, of moet het ook een plaats worden waar je je planten of bloemen wil laten overwinteren?

Als je je veranda ziet als een zonnige zitruimte om te relaxen tijdens de tussenseizoenen, dan hou je best rekening met dubbele beglazing, zonnewering en eventueel verwarming. In het geval dat je je veranda alle seizoenen wil gebruiken, zowel in de koude winter als in de warme zomer, dan heb je heel wat extra investeringen nodig. Dat kan gaan om een volwaardige verwarming, om electriciteitsaansluitingen, een goede isolerende beglazing en een effectieve zonwering. In dit geval kan het kostenplaatje erg oplopen.

Denk eerst rustig na voor je een veranda koopt en koop hem niet in een opwelling. Ga alle aspecten van de installatie na zoals de verwarming, de zonnewering, de verlichting en de ventilatie. Overleg met de verkoper over de beste optie voor jouw veranda: vraag verschillende simulaties van de mogelijke veranda. Vraag uitleg over de mogelijkheden qua grootte en qua beglazing.

Bij een op het oosten of het zuidoosten gerichte veranda kan je ideaal genieten van een ontbijt, terwijl het zonnetje naar binnen schijnt. Hier is er minder gevaar voor oververhitting, maar een extra verwarming voor de late namiddag en ’s avonds is aangeraden.

Een veranda op het westen of het zuidwesten heeft een ideale ligging voor zonneaanbidders, want je krijgt vanaf ’s namiddags zonlicht tot zonsondergang. Ook hier zijn een goede zonnewering en een goede ventilatie aan te raden.

Als je je veranda op het noorden laat bouwen, dan kan je hem gebruiken als hobbykamer of studiekamer. Het zonlicht zal minder storend zijn om bijvoorbeeld een computer te gebruiken of een televisie. In dit geval is een extra verwarming wel een absolute must.

En wat natuurlijk altijd werkt is offertes met elkaar vergelijken. Maar waar kun je nu het beste offertes aanvragen? Dat doe je natuurlijk op onze website. Hier kun je namelijk vrijblijvend offertes aanvragen voor veranda’s en terrasoverkappingen.