Het vervangen, onderhouden en opknappen van uw kozijnen. Bijna iedere woning in Nederland is wel voorzien van kozijnen. Ze moet worden onderhouden en met den duur worden gerepareerd of vervangen door slijtage. Een kozijn dient niet alleen als fraaie omlijsting van uw ramen, maar heeft ook een functie om de betreffende ruimte van een goede isolatie te voorzien. De meeste zijn gemaakt van kunststof, hout of aluminium. Het is belangrijk dat u het kozijn regelmatig schoonveegt en meeneemt met het wassen van uw ramen. In het onderstaande artikel gaan we verder in waarom onderhoud belangrijk is of het wanneer het meer rendabel kan zijn om kozijnen te vervangen.

 

Kozijnen vervangen per soort

Zoals gezegd bestaan er meerdere soorten kozijnen en afhankelijk van uw eisen en wensen zal het type kozijn worden gekozen.In het verleden werden kozijnen vooral gemaakt van hout. Je ziet hedendaags nog steeds terug dat houten kozijnen het meest worden vervangen. Kunststof en aluminium zijn naast hout de meest populaire materiaalsoorten. Aangezien de prijs van kunststof kozijnen enorm voordelig kan zijn en goede kwaliteitseisen kan doorstaan is het eigenlijk de meest gekozen kozijn soort. Waar bij oudere woningen nog vaak vraag is voor op maat gemaakte kozijnen is het voor de overige woningen vaak eenvoudiger. Het grote voordeel is dat kunststof kozijnen zeer duurzaam zijn en u weinig onderhoud van dit type zal hebben.

Kozijnen kopen en vervangen

Als u een nieuwbouw huis gaat bouwen dan bekijkt u vaak met een aannemer wat de mogelijkheden zijn. Indien u gaat voor een vervagen of verbouwing bent u vooral zelf uw mogelijkheden aan het uitzoeken om zo tot een goede keuze te komen. Het is natuurlijk aan te raden om werkzaamheden van kozijnen uit te besteden aan een vakman. Deze kan u voorzien van zijn specialisme en geeft u zonder zorgen aan wat uw mogelijkheden zijn bij het vervangen van uw kozijnen.

Kozijnen schoonmaken

In de wintermaanden hebben kozijnen veel te voorduren. Speciaal voor deze maanden zijn er verschillende oliesoorten beschikbaar. Het is in ieder geval aan te raden om direct na de strenge maanden, meestal wanneer u de ramen weer eens gaat/laat wassen, dat u de kozijnen het beste kunt nalopen. Door uw kozijnen ook schoon te maken en te behandelend met een natte doek zorgt u ervoor dat de kozijnen langer meegaan en niet vervangen hoeven te worden.

Helaas ontkomt u er niet aan dat een woning eens in de zoveel jaar een kozijn moet verven. Kozijnen die in slechte staat zijn en vooral ook wensen te over laten voor een goede isolatie moeten worden vervangen. Het ideale moment om naadloos uw kozijnen te vervangen.

Bij het vervangen van kozijnen komt meer kijken dan u wellicht zal weten. Via de website ikknapmijnhuisop.nl kunt u uitgebreide informatie terug vinden om kozijnen te vervangen. Daarnaast helpen we u graag met handige tips voor de aanschaf en het kopen van kozijnen.