Zelf een houten huis bewonen wordt steeds populairder. Er zijn dan ook een groot aantal voordelen te vinden aan een houten huis. Doordat de bouwers van houten huizen steeds beter worden en ook met betere materialen werken heeft een houten huis vrijwel geen nadelen meer.

Waarom een houten huis

Duurzaamheid is tegenwoordig een groot goed in onze maatschappij. Dit willen we niet alleen bereiken bij onze werkzaamheden of consumptiegedrag, we willen ook steeds duurzamer gaan wonen. Het eerste begin is hiermee bijvoorbeeld gemaakt door het plaatsen van zonnepanelen. Echter blijf je dan in een stenen huis wonen, het bouwen van een stenen huis kan dan ook niet duurzaam worden genoemd. Dit in tegenstelling tot het bouwen van een houten huis. De materialen die hierbij gebruikt worden zijn wel degelijk duurzaam. Een houten huis is dan ook erg populair om te bewonen.

Sfeervol

Naast duurzaam zijn houten huizen ook erg sfeervol te noemen. Dit beperkt zich niet alleen tot de buitenkant. Allereerst is het een aangenaam zicht als je voor een houten huis staat. Ook van binnen is een houten huis erg sfeervol en voelt het niet zo kil aan als een stenen huis. Dit is één van de grote voordelen waarom steeds meer mensen voor een houten huis kiezen.

Aangenaam product om mee te werken

Daarnaast ziet hout er niet alleen sfeervol uit, het is ook een zeer aangenaam product om mee te werken. Je kunt de houten materialen dan ook in alle vormen, formaten en figuren verkrijgen. Dit zorgt er voor dat je het huis compleet naar je eigen hand kan zetten. Zo kun je kiezen voor een moderne stijl, ook een klassieke en traditionele stijl zijn eenvoudig te realiseren voor de aannemer.

Eigen karakter

Een houten huis krijgt hierdoor een heel eigen karakter, niet in de laatste plaats doordat je zelf kan bepalen hoe je het huis wilt laten maken. Ook isoleert een houten huis heel erg goed. Volgens de laatste onderzoeken wel tot tien keer beter dan een stenen huis. Daarnaast ademt hout ook heel erg goed. Hierdoor is je huis constant in beweging en zorgt het voor de optimale luchtvochtigheid. Daarnaast wordt door het hout ook geluid en warmte zeer goed geïsoleerd. De prefab woning prijs is goedkoper dan een traditionele woning.

Op maat gemaakt houten huis

Een ander groot voordeel van een houten huis laten bouwen is dat je deze geheel naar eigen inzicht op maakt kunt laten bouwen bij Houtbouwland. Dit komt voornamelijk doordat je met hout alle kanten uit kunt. Het houten huis kun je dan ook volledig naar eigen wensen en behoeften laten bouwen. Zo ga je onder andere met de aannemer in gesprek over de sfeer die je wilt dat het huis uitstraalt. Ook bepaal je samen de bouwstijl en de materialen die gebruikt worden. Iedere houtsoort heeft zo zijn eigen voordelen en manier van bewerken. De aannemer kan je hier uitgebreid in begeleiden. Daarnaast weet de aannemer je ook heel goed te begeleiden in enkele andere processen. Een voorbeeld hiervan is om al tijdens de ontwerpfase te kijken naar energiebesparende toepassingen, zodat het huis zo optimaal mogelijk isoleert.